Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο της Αθήνας και κοντά στο 2ο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας το Πεδίον του Άρεως. Υπάρχει ένας τόπος με εκπληκτική ιστορία, τέχνη και πολιτισμό. Βρίσκοντας χρόνο για περιηγήσεις κατά την επίσκεψή σας στην Αθήνα θα εμπλουτίσει την εμπειρία σας και θα σας δώσει μια καλύτερη προοπτική της ομορφιάς, της μεγαλοπρέπειας και της ιστορίας που βρίσκεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από το ξενοδοχείο μας μέσα σε 10-30 λεπτά με μέσα μεταφοράς μπορείτε να επισκεφθείτε:

Acropolis

Ακρόπολη

Η Ακρόπολη, που ονομάζεται επίσης "Ιερός Βράχος", είναι η σημαντικότερη αρχαία κληρονομιά της χώρας και το εμπορικό σήμα και ο πιο διάσημος τόπος της Αθήνας. Αποτελεί το κύριο αξιοθέατο της πόλης από τον 5ο αιώνα π.Χ. και είναι αφιερωμένο στην Αθηνά, τη θεά της σοφίας και προστάτιδα της πόλης. Ο Παρθενώνας, ο πιο διάσημος αρχαίος ναός, στέκεται περήφανα πάνω από τη σύγχρονη μητρόπολη των Αθηνών, μια υπενθύμιση της μεγάλης αίγλης που γνώρισε η πόλη. Η Ακρόπολη είναι ορατή από σχεδόν κάθε μέρος της Αθήνας. Ήταν και είναι, χωρίς αμφιβολία, το ορόσημο της κλασσικής αρχιτεκτονικής δόξας της πόλης. Εκτός από τον ναό του Παρθενώνα, υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα για να δείτε στην Ακρόπολη, όπως το «Ερέχθειον», τα «Προπύλαια» και ο «Ναός της Αθηνάς Νίκης».

Μοναστηράκι & Πλάκα

Το Μοναστηράκι είναι μια δημοφιλής γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Είναι διάσημο για τις καφετέριες στις ταράτσες και τα παλαιά καταστήματα με τιμές ευκαιρίας. Η Πλάκα είναι η παλιά ιστορική γειτονιά της Αθήνας, χτισμένη στις πλαγιές της Ακρόπολης, με γραφικά δρομάκια και νεοκλασική αρχιτεκτονική.

plaka-monastiraki
pedio-tou-areos

Πεδίον του Άρεως

Το «Πεδίον του Άρεως» (μόλις 5 'με τα πόδια από το Ξενοδοχείο Nicola), είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια πάρκα της Αθήνας. Είναι ιδανικό για τζόκινγκ, βόλτα αλλά και μια ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τη φύση ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας.

Σύνταγμα

Η Πλατεία Συντάγματος είναι η κεντρική πλατεία της Αθήνας. Έχει πάρει το όνομά της από το Σύνταγμα το οποίο ο Όθωνας, ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, ήταν υποχρεωμένος να χορηγήσει μετά από μια εξέγερση το 1843. Βρίσκεται μπροστά από το παλιό βασιλικό παλάτι του 19ου αιώνα, το οποίο στεγάζει το ελληνικό κοινοβούλιο («Βουλή») από το 1934. Η πλατεία Συντάγματος είναι η πιο σημαντική πλατεία της σύγχρονης Αθήνας τόσο από ιστορική όσο και από κοινωνική σκοπιά, στην καρδιά της εμπορικής δραστηριότητας και της ελληνικής πολιτικής. Περιβάλλεται από πολλά ταξιδιωτικά γραφεία, τράπεζες, το κεντρικό ταχυδρομείο και καταστήματα ανταλλαγής χρημάτων. Είναι το πιο δημοφιλές σημείο συνάντησης τόσο των Αθηναίων όσο και των τουριστών. Κυρίως, είναι το μέρος όπου μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα λεωφορεία και ταξί. Κάθε ώρα, η τελετή της αλλαγής φρουράς που εκτελείται από την Προεδρική Φρουρά (Ευζώνες), πραγματοποιείται μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην περιοχή μεταξύ της πλατείας Συντάγματος και του κτηρίου του Κοινοβουλίου. Το Κοινοβούλιο βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον μεγάλο Εθνικό Κήπο. Η φρεσκάδα και η ηρεμία του εκτιμώνται μετά από πολλές ώρες στο θόρυβο και τη ζέστη του κέντρου της πόλης.

syntagma-square
acropolis-museum

Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα αρχαιολογικό μουσείο με επίκεντρο τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών και άνοιξε για το κοινό το 2009. Το μουσείο κατασκευάστηκε για να στεγάσει κάθε αρχαιολογικό εύρημα που βρέθηκε στον βράχο και στις γύρω πλαγιές, από την Εποχή του Χαλκού μέχρι την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο στην Ελλάδα. Έχει διαρκή βαθμολογία ως ένα από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας (μόνο 10 'απόσταση με το λεωφορείο) είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο στην Ελλάδα. Τα εκθέματά του αποτελούν μερικές από τις καλύτερες συλλογές προϊστορικών αντικειμένων, γλυπτών, έργων κεραμικής και μικρής τέχνης, χαλκού και αιγυπτιακής τέχνης. Ορισμένες από τις προσωρινές εκθέσεις που διοργανώνει το μουσείο είναι ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσετε.

archaeological-museum